Slikanje z magnetno resonanco

Ukvarjamo se z magnetno resonančnim slikanjem bioloških sistemov in mateiralov. Razvijamo metode slikanja z visoko prostorsko ločljivosjo, spremljanja časovne dinamike vsebosti vode in načina njene vezave in gibljivosti.

Z znanjem, ki ga imamo:

  • izvajamo MR slikanje – npr. določitev povezave med MR lastnostmi in topnostjo krvnih strdkov,
  • uporabljamo  MRI metode za spremljanje lastnosti sestavin in sistemov farmacevtskih oblik,
  • določamo odvisnost gelske plasti in sproščanja zdravilnih učinkovin iz tablet pri različnih pH vrednostih in ionskih močeh medija,
  • izvajamo Magnetnoresonančno slikanje malih živali in
  • izvajamo molekularno slikanje.
 
 
 

dr. Igor Serša

dr. Igor Serša
 
 
 

Reference

  • VIDMAR, Jernej, BLINC, Aleš, SERŠA, Igor. A comparison of the ADC and T2 mapping in an assessment of blood-clot lysability. NMR biomed., 2010, issue 1, vol. 23, 7 str.ustr. 34-40, doi:
  • Mikac U, Sepe A, Kristl J, Baumgartner S. A new approach combinig different MRI methods to provide detailed view on swelling dynamics of xanthan tablets influencing drug release at different pH and ionic strength. J. Control. Release, 2010, doi: 10.1016/j.jconrel.2010.04.018
  • SERŠA, Igor. Auxiliary phase encoding in multi spin-echo sequences: Application to rapid current density imaging. J. Magn. reson., 2008, 190, p. 86-94.
  • Stepišnik J, Lasič S, Mohorič A, Serša I, Sepe A, Spectral characterization of diffusion in porous media by the modulated gradient spin echo with CPMG sequence. J. Magn. Reson., 2006, 182, p. 195-199.
  • Serša I, Sepe A, Mikac U. MRI study of polenta gelatinization during cooking. Magnetic resonance in food science : from molecules to man : proceedings of the 8th International Conference on the Applications of Magnetic Resonance in Food Science, 16-19 July 2006, University of Nottingham.
 
 
 

Publikacije

 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.